Palestinska devojčica, rođena pre 17 dana tokom rata u Gazi, ubijena je sa bratom u izraelskom napadu

0

RAFAH, Gaza (AP) — Rođena je usred rata, u bolnici bez struje u gradu na jugu Gaze koji je svakodnevno bombardovan. Njena porodica ju je nazvala al-Amira Aiša – “Princeza Ajša”. Nije navršila svoju treću nedelju pre nego što je umrla, ubijena u izraelskom vazdušnom napadu koji je srušio njenu porodičnu kuću u utorak.

Njena šira porodica spavala je kada je vazdušni udar sravnio njihovu stambenu zgradu u Rafi pre zore, rekla je Suzan Zoarab, baka bebe, koja je preživela eksploziju. Bolnički zvaničnici rekli su da je ubijeno 27 ljudi, među kojima su Amira i njen dvogodišnji brat Ahmed.

„Stara samo 2 nedelje. Njeno ime nije bilo ni registrovano“, rekla je Suzan, dok joj je glas drhtao dok je govorila sa strane bolničkog kreveta svog sina, koji je takođe povređen u eksploziji.

Preživeli su roditelji princeze Ajše i Ahmeda – njihova majka Malak sa opekotinama i modricama na licu, njihov otac Mahmud sa frakturom karlice. Dok je Mahmud ležao u svom krevetu u Rafahovoj bolnici u Kuvatiju, Suzan mu je dovela dvoje dece na poslednje zbogom pre nego što su bila sahranjena.

Broj palestinaca poginulih u Gazi približava se 20.000, prema Ministarstvu zdravlja. Ogromna većina je ubijena u izraelskim vazdušnim napadima koji su nemilosrdno udarali po opkoljenoj enklavi Gaze dva i po meseca, često uništavajući kuće sa porodicama unutra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *