Tutin: NADA U DOBRE LJUDE Halida Adilovića – Borba i zajednički poduhvat

0

Mojstir, Tutin – Kada se suočite s tragedijom, ponekad vam je potrebna samo nada i nekoliko dobrih ljudi. Halid Adilović, 50-godišnji mještanin zabačenog sela Mojstir u općini Tutin, upravo je to doživio.

Augusta 2020. godine, dok je pripremao drva za zimu, Halid je doživio tešku nesreću koja ga je ostavila potpuno nepokretnim uslijed teške povrede kičme. Od tada, njegov život i život njegove porodice, supruge Mejreme i njihovo četvero djece – Emine, Šemse, Almina i Emira, pretvorio se u svakodnevnu borbu i patnju.

Iako su okolnosti bile teške, njegovi susjedi i prijatelji su se okupili da pomognu. Kada su saznali za Halidovu situaciju, zajedničkim snagama su završili izgradnju njegove kuće i uselili njegovu porodicu. Ovaj neverovatan čin solidarnosti pružio je porodici Adilović neophodan krov nad glavom i malo olakšanja u teškim vremenima.

Međutim, Halidova borba se nastavlja. Nedavno mu je dijagnosticiran i uklonjen veliki tumor iz stomaka, što je dodatno pogoršalo njegovo zdravstveno stanje. Njegova supruga Mejrema sada nosi teško breme brige o porodici i njihovoj djeci, koji su, uprkos svemu, dobri učenici i pokušavaju ostati pozitivni.

Poznati novopazarski humanitarac i saradnik “Vesti”, Hido Muratović, nije ostao ravnodušan na Halidovu situaciju. Odazvao se pozivu da posjeti porodicu Adilović, donoseći 1.000 eura, brašno i osnovne lijekove. Ova donacija, koja simbolizira velikodušnost dobrih ljudi širom svijeta, značajno je pomogla porodici.

Porodica Adilović, iako prima državnu pomoć, još uvijek se suočava s financijskim izazovima, posebno kada je riječ o školovanju djece i Halidovom liječenju. U ovoj borbi, oni se oslanjaju na pomoć zajednice i humanost ljudi.

U razgovoru s najstarijom kćerkom Eminom, jasno je da je njihova najveća želja očev oporavak. “Bez svega možemo, samo da naš tata ozdravi,” kaže Emina. Porodica se nada da će, uz podršku zajednice i neiscrpnu ljubav, Halid jednog dana ponovo prohodati.

Halidova priča je tužna, ali i inspirativna. Pokazuje kako u najtežim trenucima, vjera u ljudsku dobrotu i zajednička pomoć mogu donijeti svjetlost u najmračnije dane.

Izvor Vestionline/Sandzak Danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *