STIGAO ASFALT U CETINJSKU ULICU: Grad Novi Pazar obezbjeđuje bolje uslove za stanovnike

0

Novi Pazar – Dugo očekivane promjene su konačno stigle u Cetinjsku ulicu u Novom Pazaru. Nakon godina čekanja, stanovnici ovog kraja mogu odahnuti jer su započeti radovi na postavljanju novog asfalta.

Radovi su uslijedili nakon završetka rekonstrukcije kišne i kanalizacione mreže, koja je ranije bila u lošem stanju. Sada, kada su ti radovi uspješno završeni, asfalterski timovi su se posvetili postavljanju novog sloja asfalta, unapređujući time kvalitet života u ovoj ulici.

“Iskoristićemo svaki dan bez padavina za nastavak radova na asfaltiranju, ne samo u Cetinjskoj ulici, već i u Brodarevskoj ulici u naselju Hadžet, Vasi Pelagića, Deževskoj, Dese Milovanović, Varevskoj i još nekoliko drugih”, izjavio je Nihad Hasanović, koordinator za infrastrukturu.

Stanovnici Cetinjske ulice izrazili su veliko zadovoljstvo ovim razvojem događaja. Posebno su istakli značaj novog asfalta za djecu koja će sada moći da se kreću bez blata i prašine. Takođe, sigurnost pješaka je povećana izgradnjom širokih trotoara. Pored toga, renovirana kišna i fekalna kanalizacija obećava poboljšano vodosnabdijevanje i manji rizik od izlijevanja tokom padavina.

Kako je najavio koordinator Hasanović, radovi na asfaltiranju će se nastaviti i sljedeće godine, s ciljem poboljšanja uslova života za sve građane Novog Pazara. Ove aktivnosti su dio šireg plana grada za unapređenje infrastrukture i olakšavanje svakodnevnog života svojih građana.

S ovim promjenama, Cetinjska ulica i okolne oblasti će doživjeti značajan napredak u infrastrukturi, što će direktno doprinijeti boljem kvalitetu života stanovnika.

 

 

Izvor/sandzakdanas.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *