Pazaraci transparentom oduševili Kragujevčane!

0

KRAGUJEVAC – U uzbudljivom susretu Mozzart Bet Super Lige Srbije, fudbalski tim Novog Pazara demonstrirao je impresivnu igru na stadionu Čika Dača, ubedljivom pobedom od 4:0. Ova utakmica nije samo odraz sportske superiornosti Novog Pazara, već i simbol solidarnosti koja se razvila između dva grada tokom pandemije koronavirusa.

Transparent zahvalnosti Pazaraca

U prošlosti, duele između Novog Pazara i Radničkog često su pratili visoki rizici i napetosti među navijačima. Međutim, ova utakmica je pokazala jedinstvo koje prevazilazi sportska rivalstva.

U godini kada je Srbija bila teško pogođena koronavirusom, lekari iz Kragujevca priskočili su u pomoć Novom Pazaru, a među onima koji su poslali poruke podrške bili su i navijači Radničkog – “Crveni đavoli”.

“Teški dani borbe, pomoć vaša za vrijeme korone. Nećemo zaboraviti, hvala na tome”, glasila je poruka Pazaraca upućena Kragujevčanima.

Zahvalnost je danas iskazana na stadionu, gdje su se navijači “Torcide” i “Ekstrema” iz Pazara okupili u velikom broju, noseći transparente zahvalnosti za podršku koju su dobili tokom pandemije.

Momci, svaka čast!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *