Temperature iznad proseka, vazduh zagađen, a nebo zamućeno!

0

Hladno ovog jutra u celoj Srbiji, temperatura je ispod nula stepeni. Najhladnije je u Sjenici gde je prisutan jak mraz, i temperatura je -14 stepeni. Uprkos hladnom juturu, sam kraj januara i početak febraura donose natprosečno toplo vreme, zima je do daljeg na pauzi.


Hladno ovog jutra u celoj Srbiji, temperatura je ispod nula stepeni. Najhladnije je u Sjenici gde je prisutan jak mraz, i temperatura je -14 stepeni. Nakon Sjenice je Zaječar sa -10.

Temperatura će za vikend, i početkom naredne sedmice, biti i do 15 stepeni. Zbog odsustva vetra, računajte danas i na povećano zagađenje vazduha.

Jak anticiklon trenutno zahvata veliki deo Evrope. On svojim strujama prenosi topli mediteranski vazduh sa jugozapada, na sever i istok. Vazduh je ovih dana zagađen, nebo zemućeno, a temperatura je iznad proseka u celoj Evropi.

Ipak, da zima i dalje traje, oseća se tokom ovih jutranjih sati kada je veoma hladno. Temperatura je trenutno ispod nula stepeni u celoj Srbiji, a ponegde i ispod -10. U nastavku dana će biti pretežno sunčano u celoj zemlji, uz postepeno povećanje oblačnosti u drugom delu dana, i to samo na severu Srbije. Danas će biti mirno, bez jako vetra, i bez padavina. Tokom dana toplije, temperatura od 6 do 10 stepeni.

U narednim danima natprosečno toplo, ali promenljivo. Za vikend će temperatura biti i do 15 stepeni. Tom otopljenju će prethoditi kiša koju očkeujemo u četvrtak i u noći na petak, a u tim danima računajte i na pojačan vetar. Prema trentunim prognozama, prvih 7 dana ferbara – bez zime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *