Glavne saobraćajnice u Srbiji bez snega, oprez zbog poledice

0

BEOGRAD – Glavne saobraćajnice u Srbiji su prohodne i bez snega, a na putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice i Novog Pazara, saopštilo je jutros Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Kako se navodi u izveštaju Štaba zimske službe “Puteva Srbije” u 5.16, zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

U okolini Zaječara, učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik, II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica, II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo, II B-409 Kumanica – Gleđica, II A-210 Kopaonik – Rudnica i II A-211 Kopaonik – Jaram.

Kamioni na Batrovcima čekaju 11 sati

Teretna motorna vozila na graničnom prelazu Bogojevo, na izlazu iz zemlje, čekaju 11 sati, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.15, na prelazu Batrovci, takođe na izlazu, kamioni čekaju sedam sati, na Bezdanu šest, Šidu pet, Horgošu četiri, a na Kelebiji tri sata.

Na Bezdanu, na ulazu u zemlju, teretnjaci čekaju dva sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.
Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Radno vreme graničnog prelaza Horgoš 2 – Reske 2

Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova je u saradnji sa graničnim organima Mađarske usaglasila radno vreme graničnog prelaza Horgoš 2 – Reske 2, tako da će u periodu od 1. februara 2024. do 20. marta 2024. godine, radno vreme biti od 00 do 24 časa, umesto od 7 do 19 časova.

Ovaj granični prelaz uspostavljen je za međunarodni promet putnika i prevoznih sredstava, izuzimajući autobuski i teretni saobraćaj, saopštavaju iz MUP-a.

Izvor: Politika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *