Skupština Novog Pazara počela je danas prvo zasedanje u novom sazivu tokom kojeg će odobornici raspravljati i birati gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća.

Pre rasprave o dnevnom redu izvršiće se dodela mandata odbornicima Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Maidi Baltić Spahović i Merfidu Kamešničaninu jer su Sulejman Ugljanin, Emin Čelić, a potom i Nafilj Sejdović dostavili izjave o neprihvatanju odborničkih mandata.

Takođe, biće potvrđen i mandat Banetu Milosavljeviću sa liste “Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić” pošto je na konstitutivnoj sednici izabrana odbornica Jelica Jaćović podnela ostavku, a Gradimir Nedeljković se odrekao mandata.

Članovi lokalnog parlamenta onda bi trebalo da raspravljaju o izboru Administrativno-mandatne komisije i Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja, posle čega će uslediti izbor izvršnih organa.

U skupštinskom materijalu nema informacija o tome ko je kandidat za zamenika gradonačelnika, a prema nezvaničnim informacijama Sto plus radija, to će biti Vladimir Marinković iz Srpske napredne stranke (SNS).

Marinković je rođen 6. novembra 1977. godine u Novom Pazaru i završio je Pravni fakultet u Beogradu.

Profesionalnu karijeru započeo je u jednoj banci, da bi od marta 2007. godine počeo da radi u Pravnoj službi i vrši funkciju zamenika direktora “Gradske čistoće”.

U decembru 2018. godine izabran je za vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane”, a za zamenika gradonačelnika Novog Pazara u novembru 2021. godine.

Još uvek nisu poznati ni svi kandidati za članove Gradskog veća, a spekuliše se da bi koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke za te pozicije mogla da kandiduje Nikolu Jolovića, predsednika Gradskog odbora te partije u Novom Pazaru, kao i dosadašnje članove gradske vlade Nikolu Milenkovića i Tihomira Ratkovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *