Nakon pritiska javnosti uklonjena Odluka o naplaćivanju 1.200 dinara po danu za pratioca!

0

Nedavno obaveštenje na dečijem odeljenju u Novom Pazaru, u kojem je navedeno da pratioci dece starije od tri godine moraju platiti 1200 dinara dnevno, izazvalo je burne reakcije javnosti. Međutim, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, Mahmutović, tvrdi da nije bilo nikakve nove odluke, već da je reč o nesmotrenom postupku pojedinaca na odeljenju i da će to obaveštenje biti uklonjeno.

Prema direktoru bolnice Mehu Mahmutoviću dečije odeljenje bolnice obezbeđuje pratnju za svu decu kojoj su doktori preporučili pratnju iz medicinskih razloga, uz optimalne uslove boravka za decu i njihove pratilace.

„Dečije odeljenje funkcioniše skoro dvadeset godina po principu baby-friendly. Mislim da je to jedino dečije odeljenje u republici koje ima obezbeđenu pratnju, praktično za svu decu.

Svaka soba ima svoje kupatilo, krevete za majke i pruža optimalne uslove za boravak dece i njihovih pratilaca. Mahmutović naglašava da je pratnja uvek besplatna za decu kojoj su doktori preporučili pratnju iz medicinskih razloga”, ističe direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović.

Na pitanje da li se ovo pravilo plaćanja odnosi samo na decu do tri godine ili i na stariju decu, Mahmutović objašnjava da se pravilo faktički odnosi na decu do 15 godina, ukoliko lekari procene da su potrebni određeni uslovi za pratnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *