Na levoj obali Lima počela izgradnja velelepnog naselja, ali i dve nove saobraćajnice!

Na levoj obali Lima u Šehovića Polju, treba da nikne moderno i savremeno Prijepolje, a preduslov za to je izgradnja dve saobraćajnice. Prvi od dva puta, počeo je da se gradi u ponedeljak. Dužina saobraćajnice je 516 metara, prosečne širine šest metara, a biće uređeno šetalište i postavljena javna rasveta, urađen vodovod i kanalizacija i oivičena parking mesta.

Mi u nekom skorijem periodu nismo imali neku značajniju investiciju u gradu koju smo mi sami finansirali. Zato je ovo danas za nas izuzetno značajan datum – kaže koordinator projekta i predsednik Privremenog organa Opštine Prijepolje Izudin Šantić.

Pored saobraćajnica, u Šehovića Polju je planirana izgradnja objekata namenjenih za stanovanje i privredu. Član privremenog organa Drago Popadić očekuje da će novac za izgradnju druge saobraćajnice koja će prolaziti pored Gimnazije obezbediti država.

Prema predračunima, ona će koštati oko 130 miliona dinara, a Opština Prijepolje je uputila zahtev Ministarstvu privrede da obezbedi 80 miliona – ističe Popadić.

Javno komunalno preduzeće, moralo je da izmesti mehanizaciju u Veliku Župu, na parcelu koju je opština kupila prošle godine, jer će nekadašnji objekti komunalnog preduzeća biti porušeni zbog izgradnje saobraćajnice.

Ako nas vremenski uslovi posluže, a nadam se da hoće, mi ćemo radove završiti i pre roka. Radiće se u skladu da se zadovolje tehničke specifikacije – navodi Aleksandar Zorić, direktor firme „Složna braća“ iz Nove Varoši.

Uređenjem ovog dela grada, delimično će biti rešen i jedan od gorućih problema u opštini Prijepolje, a to je parking prostor. U planu je izgradnja 105 parking mesta.

Dobijate jednu modernu saobraćajnicu, za koju sam siguran da će biti najlepša ulica u Prijepolju – tvrdi nadzor Seljahudin Muratović, predstvanik firme „Kokolo“ iz Novog Pazara.

Izvor: Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *