Netanjahu: Vratićemo se borbi nakon što iscrpimo fazu vraćanja talaca… Rešeno je!

0

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu potvrdio je danas, u sredu, da će se Izrael vratiti borbama u okviru svog rata u pojasu Gaze, koji traje od 7. oktobra, čim se „faza vraćanja talaca iscrpi”, ističući da je ovo pitanje rešeno i da ciljevi objavljenog rata Gazi „još uvek traju“.

Benjamin Netanjahu

Ovo je objavljeno na video snimku koji je danas, šestog dana humanitarnog primirja u Pojasu Gaze, objavila njegova kancelarija, u svetlu razgovora da se u Dohi razgovara o novom sporazumu koji uključuje oslobađanje svih zatočenika u Gazi u zamenu za oslobađanje palestinskih zatvorenika optuženih za ubistvo Izraelaca, usred izveštaja o postizanju sporazuma. 

Netanjahu je rekao: „Od početka rata u Gazi, postavio sam tri cilja: eliminisanje Hamasa, povratak svih izraelskih talaca iz Gaze i osiguranje da Gaza nikada više neće predstavljati pretnju Izraelu. Ova tri cilja i dalje postoje“.

On je nastavio: “Prošle nedelje smo postigli veoma veliko dostignuće, a to je povratak desetina talaca. Pre nedelju dana to je izgledalo nestvarno, ali smo ga postigli.”

Dodao je: „Ali poslednjih dana čuo sam pitanje koje se ponavlja: ​​hoće li se Izrael vratiti borbama nakon što je faza povratka talaca iscrpljena? Tako da je moj odgovor nedvosmisleno da“.

On je nastavio rečima: „Nemoguće je da se ne vratimo u borbu do kraja. To je moja politika. Iza toga stoji cela Vlada,  iza toga stoje vojnici, a iza svega toga stoji narod. I to je upravo ono što ćemo učiniti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *