Maloletnik vozio neregistrovan automobil pod dejstvom kanabisa: Uhapšen u Novom Pazaru

0

Saobraćajna policija u Novom Pazaru isključila je iz saobraćaja tri osobe koje su upravljale vozilima, zbog učinjenih prekršaja.

“Sinoć je policija u Novom Pazaru isključila iz saobraćaja 15-godišnjaka koji je upravljao neregistrovanim automobilom “seat ibica” pod dejstvom kanabisa. Protiv njega su podnete odgovarajuće prijave i predat je roditeljima”, potvrđeno je za RINU u Policijskoj upravi Novog Pazara.

Policija je u Tutinu, u petak oko ponoći, zaustavila 36-godišnjeg vozača automobila “polo” koji je imao 1,82 promila alkohola u organizmu, dok je na Keju skopskih žrtava u Novom Pazaru zaustavila 29-godišnjeg vozača automobila marke “bmv” koji je, kako je proverom utvrđeno, bio pozitivan na kokain i kanabis, a imao je i 0,94 promila alkohola u organizmu.

Dvojici vozača starosti 36 i 29 je određeno zadržavanje i protiv njih su podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Sudija za prekršaje u Novom Pazaru je 36-godišnjaku izrekao novčanu kaznu u iznosu od 90.000 dinara, zabranu upravljanja motornim vozilom “B” kategorije na teritoriji Srbije u trajanju od 8 meseci i 14 kaznenih poena, dok je 29-godišnjak kažnjen sa 40.000 dinara, 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije na teritoriji Srbije i 18 kaznenih poena.

Iz Uprave apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i da dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *