Dodeljene Svetionikove stipendije u Novom Pazaru

0

Udruženje građana „Svetionik“ iz Novog Pazara dodelilo je u subotu ugovore za 415 stipendista, koji će u narednih deset meseci dobijati po 50 evra, saopšteno je danas.

U okviru projekta “Tvoja stipendija“ odabrani su srednjoškolsci i studenti iz Novog Pazara, Raške, Sjenice, Tutina, Nove Varoši, Prijepolja i Priboja, koji imaju dobar prosek, dolaze iz socijalno ugroženih porodica ili su bez roditeljskog staranja.

Predsednik ovog udruženja Mirza Aličković rekao je na svečanom prijemu u Domu omladine, da je kampanja prikupljanja donacija trajala tri meseca.

“Zahvaljujući posvećenosti zaposlenih, volontera i članova Svetionika, uspeli smo da prikupimo sredstva za preko 400 stipendija. Osim novca stipendisti će dobiti i podršku u vidu neformalnog obrazovanja u okviru kojeg će moći da usavrše svoje kompetencije” rekao je Aličković.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac smatra da su ovakvi projekti od “suštinskog značaja za našu zajednicu i mlade koji su njena budućnost”.

“Ovo je zaista od velikog značaja, i zahvalnost pripada i donatorima koji su prepoznali značaj ovog projekta.Svetionik je uspeo da izgradi poverenje u zajednici što je znak dobrog rada i poverenja koje su stekli“, dodao je Biševac.

Udruženje građana “Svetionik” kroz ovaj projekat stipendije dodeljuje od 2015.godine.

Izvor: Radiostoplus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *