Zećirović sumnja u postojanje stabilne većine u Novom Pazaru

0

Predsednik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) Edin Zećirović izrazio je danas sumnju da Sandžačka demokratska partija (SDP) ima sigurnu većinu za za formiranje organa upravljanja u Novom Pazaru.

On je na konferenciji za novinare rekao da se iz skupštinskih materijala za Konstitutivnu sednicu Skupštine “ne vidi i da (SDP) ima i 24 odbornika za formiranje vlasti”.

Zećirović (jedini odbornik GPS-a u budućoj skupštini) je izjavio da će doći na zasedanje, ali da neće dati podršku SDP-u, i tako joj pomoći da se “po svaku cenu” održi na vlasti.

Prema njegovim rečima, zbog takvih, stalnih, partijskih trgovina glasovima građana je i došlo do “velike krize” u svim sandžačkim opštinama (Sjenica i Tutin).”Zato GPS neće trgovati glasovima građana koje smo dobili na izborima”, naglasio je Zećirović.

Govoreći o pregovorima SDP i Stranke demokratske akcije (SDA), on je rekao da je na njima (partijama) da to kasnije objasne biračima.

“Nudili smo sporazum svih opozicionih partija da neće ulaziti u vlast sa SDP i mi nismo pregovarali sa SDP-om”, naglasio je.

Zećirović je kritikovao ponašanje i “predstavnika Srba u Novom Pazaru” (koaliciju SNS-SPS-SRS), za koje je rekao da se ne oglašavaju, “kao da ne žive u ovom gradu i kao da nemaju nikakvu odgovornost”.

Prema njegovoj oceni, na njima je svakako deo odgovornosti, “jer ih (SDP) održavaju na vlasti”.

Izvor: radiostoplus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *