Ubedljiva pobeda liste ‘Srbija ne sme da stane’ u Sandžaku

1

Lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” ubedljivo je pobedila na parlamentarnim izborima na području Sandžaka, objavio je danas novopazarski radio Sto plus pozivajući se na podatke Republičke izborne komisije (RIK) na osnovu svih obrađenih biračkih mesta.

Ta koalicija, okupljena oko Srpske napredne stranke i Socijaldemokratske partije Srbije (Sandžačke demokratske partije), osvojila je u Novom Pazaru, Tutinu, Prijepolju, Sjenici, Priboju i Novoj Varoši 44.856 glasova što je oko 40 odsto izašlih birača.

Na drugom mestu je Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka sa 19.625 glasova, a trećem koalicija Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini sa 19.587 glasova.

Lista “Srbija protiv nasilja” dobila je podršku 10.294 žitelja ovog dela Srbije, dok je Socijalistička partije Srbije osvojila 5.372 glasa.

Rezultati glasanja po gradovima pokazuju da je lista “Srbija ne sme da stane” pobedila u svim mestima osim Sjenice i Tutina u kojima su najviše glasova imale Stranka pravde i pomirenja, odnosno SDA Sandžaka.

Pravo glasa na parlamentarnim izborima u Sandžaku imalo je 221.298 birača, a na izbore je izašlo 111.243.

 

 

Izvor: Beta/NoviMagazin

1 thought on “Ubedljiva pobeda liste ‘Srbija ne sme da stane’ u Sandžaku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *