U NOVOM PAZARU UHAPŠENI KRIMINALCI SA POTJERNICE – Velika akcija na više lokacija u Novom Pazaru: Policija zaplijenila oružje i drogu

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Novi Pazar, izveli su veliku operaciju suzbijanja kriminaliteta na teritoriji grada Novog Pazara tokom posljednja tri dana.

U ovoj koordiniranoj akciji interventnih jedinica i odjela kriminalističke policije, provedenoj na više lokacija, uspješno su zaplijenjeni vatreno oružje i narkotici, a također su pronađene i više osoba sa potjernice.

Među pronađenim predmetima su puška sa optičkim nišanom, dva pištolja, pet noževa, i značajne količine opojnih droga kao što su heroin, speed i marihuana.

Nakon akcije, tri osobe su zadržane u policijskom pritvoru na period do 48 sati, dok su protiv ostalih osumnjičenih podnesene krivične prijave u redovnom postupku. Akcija je dio kontinuiranih napora policije u borbi protiv kriminala u ovom regionu.

Uhapšen M. P. (29), pogledajte šta je policija pronašla kod njega

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su M. P. (rođen 1994) iz Novog Pazara, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opijata.

Policijski službenici su tokom današnje akcije, u jednoj garaži, pronašli oko 160 grama materije za koju se sumnja da je opijat. Dodatno, u napuštenoj zgradi u neposrednoj blizini, otkrivena je torba sa više paketića marihuane, teške oko 35 grama, zajedno sa digitalnom vagom za precizno mjerenje. Sve ove predmete, kako se sumnja, koristio je M. P., kojeg je policija zatekla u blizini.

Osumnjičeni M. P. zadržan je u pritvoru na 48 sati po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru. Nakon isteka perioda zadržavanja, M. P. će uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu.

Ovaj slučaj je posljednji u nizu akcija novopazarske policije usmjerenih na suzbijanje trgovine narkoticima u regiji. Nastavak istrage i pravosudni postupci će biti usmjereni na dalje razotkrivanje mreže distribucije opijata i njihovih korisnika.

Građani Novog Pazara izražavaju zabrinutost zbog povećanja prisustva narkotika u svom gradu, pozivajući na strože mjere i kontinuiranu borbu protiv ovog problema koji utječe na sigurnost i zdravlje Novopazaraca.

 

sandzakdanas.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *