Stiže pomoć Palestincima od braće Čečena! Alahovi vojnici poručuju da ne žele zapadnu demokratiju!

0

Braća Čečeni su još jednom pokazala svoju humanost i solidarnost prema narodu koji je u nevolji.

Njihova bratska ljubav, velikodušnost, nesebičnost i saosjećanje prema drugima inspiracija su svima nama da težimo da budemo bolji i da pomognemo onima kojima je to potrebno.

Utovar pomoći u avione možete pogledati u videu na našem YouTube kanalu. Takođe, u nastavku videa pogledajte govor Magomeda Khitanaeva, poznatog teologa angažovanog tokom specijalnih operacija, koji osuđuje sistem zapadnih vrijednosti i poziva na odbranu Božjih vrijednosti.

Adam Sultanovich Delimkhanov, ruski političar čečenskog porijekla i član Državne Dume:
“Vidimo koliko se prljave vrijednosti nameću cijelom čovječanstvu. To im nećemo dozvoliti. Na čelu sa našim predsjednikom Vladimirom Vladimirovičem, naša zemlja, Duma, Vijeće Federacije, svi mi, svi subjekti definitivno se držimo vjerskih porodičnih vrijednosti koje su zapisane u Kur’anu, Bibliji i Tori.”

Dan ranije, sa aerodroma nazvanog po Ahmatovič Hadži Kadirovu, avioni IL-76 ruskog Ministarstva za vanredne situacije, poletjeli su sa humanitarnom pomoći za stanovnike Palestine.

Više od 62 tone osnovnih životnih namirnica , higijenske proizvode i prehrambene proizvode su tokom cijele noći punili šefovi regionalnih odjela i omladinski aktivisti pod vođstvom predsjednika vijeća regionalnog ogranka Sveruskog javnog pokreta djece i omladine Čečenske Republike, Ahmat Kadirova.

Dva specijalna aviona ruskog Ministarstva za vanredne situacije isporučila su teret u Egipat odakle će biti prevezen kopnenim putem u pojas gaze. Proces transporta kontrolira načelnik odjeljenja Ministarstva za vanredne situacije u Čečenskoj Republici Alekhan Sakaev.

Magomed Khitanaev u hersonskoj džamiji

Poznati teolog Magomed Khitanaev na području specijalne vojne operacije se sastao sa osobljem devedeset četvrtog operativnog puka. Tamo je razgovarao sa vojnicima i još jednom podsjetio na važnost izabranog puta. Teolog se susreo i sa vjernicima u hersonskoj džamiji gdje je prisutnima pročitao zaplet propovjedi.

Magomed Khitanaev je tom prilikom rekao:
“Zapadna ideologija nema nikakve veze sa čovječanstvom i religijom Svemogućeg. Kao što je naglasio naš šef Ramzan Ahmatovič Kadirov. Njihova demokratija koju zele da nam nametnu, celom svetu, nama to ne treba. Mi branimo ljudske vrijednosti, branimo Božje vrijednosti koje nam je poslao Svemogući Alah. Nama je stran LGBT, istopolni brakovi su nam tuđi, strana nam je promjena pola, ne želimo da naša djeca mijenjaju svoj pol. Mi branimo Božije zakone i Allah Svemogući govori u Kur’anu: Borite se protiv nevjernika, protiv nečasnih, kako ne bi bilo blata na ovoj zemlji. Pitamo ih: Ako vjerujete u Allaha, ako ste muslimani, morate danas odlučiti na čijoj ste strani. Kakav je vaš stav? A oni koji su krenuli putem šejtana i šire svoju demokratiju, oni žele širiti svoje zle duhove po cijelom svijetu i nametnuti ih svim ljudima. To im insha’Allah nećemo dozvoliti. Mi smo na Allahovom putu. AHMAT SILA! ALLAHU EKBER!!!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *