Srbija od subote uveče ima i zvanično najboljeg mladog tenisera sveta – Hamada Međedovića iz Novog Pazara

0

Srbija ima najboljeg tenisera sveta, a od subote uveče ima i zvanično najboljeg mladog tenisera sveta – Hamada Međedovića. Momak iz Novog Pazara osvojio je turnir nove generacije u Džedi, oborivši rekord sa čak 69 as udaraca.

Hamad Međedović najbolji mladi teniser sveta

U finalu u kom je razoružao 19-godišnjeg Francuza Artura Filsa, Hamad je odservirao neverovatnih 19 as udaraca, što je nateralo njegovog rivala da posle borbe u pet setova oda priznanje Hamadu.

„Imao si izuzetnu nedelju, ti serviraš bombe i nemoguće je riternirati. Ne znam šta radiš. Svaka čast. Svaka čast celom tvom timu, nadam se da ćete imati dobru godinu“, pokazao je mladi, talentovani Francuz da je veliki sportsmen i da ume da podnese poraz.

Hamad je u dvoboj sa Francuzom koji je 36. igrač planete ušao kao 110. reket sveta, što potvrđuje da je veliki talenat i da ga u narednoj sezoni, po svemu prikazanom u finišu 2023. godine, očekuje skok na ATP listi.
Podsetimo, finale nove generacije odigrano je u Džedi, a Hamad je posle preokreta i pet setova uspeo da dođe do trofeja preko Artura Filsa rezultatom 4:3, 1:4, 2:4, 4:3, 1:4 u meču koji je trajao dva sata i 14 minuta.
Tako je Srbija ispisala istoriju, jer je posle Novaka Đokovića i osvojenog Završnog mastersa u Torinu i Hamad Međedović osvojio Završni masters za mlade tenisere.
Novopazarcu je trenutno trener selektor Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki, dok mu finansijski oko karijere neretko pomaže Novak Đoković.

Sam Hamad je posle trijumfa i uspeha karijere poručio da mu je drago što bar na neki način ide stopama najvećeg svih vremena.

Novak je u svom stilu, kada pobeđuje rivale s lakoćom uz poruku “idemoooo” što na kraju napiše na objektivu kamere, isto napisao na svom zvaničnom profilu na društvenim mrežama, uz šampionsku fotografiju Hamada Međedovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *