SNEGA IMA PREKO GLAVE! bele slike sa Golije

0

Tokom prethodnih dana skoro svi delovi Srbije su obeleli, ali mesto gde snega ima na izvoz svakako je planina Golija. Vredni putari ništa nisu prepustili slučaju tokom padavina, tako da su svi pravci prohodni, a trenutno nije zavejana ni najkritičnija tačka – Odvraćenica. Ipak, vozačima se ne savetuje da ovim putem idu od Ivanjice ka Novom Pazaru.

Svi putevi su prohodni, sneg nije napravio veće problema i saobraćaj se odvija normalno. Mi smo u maksimalnoj pripravnosti i spremni smo ukoliko dođe do novih i intenzivnijih padavina – kako kaže Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

On još jednom apeluje na sve da ne kreću putem preko Golije, jer je teren jako nezahvalan a put ostaje zavejan za samo pet minuta.

Ta deonica je odmah ispod njavećeg vrha na Goliji Jankovog kamena, vetrovi su veoma jaki i zbog toga se za kratko vreme prave ogromni smetovi. Imamo svake godine avanturiste koji pokušavaju da se bore sa surovom prirodom, ali ih uvek posle spašavamo. Zato je bolje da ne kreću na put preko Odvraćenice – dodao je Arsović.

Izvor: Alo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *