Pazarci sa Jovanovićem do zvezdanih visina

0

Futsaleri Novog Pazara posle jesenjih bledih igara i rezultata, u novom ruhu čeka nastavak takmičenja

Ne postoji niko ko se neće saglasiti sa zaključkom da su najveće razočaranje prvog dela prvenstva, igre i rezultati Novog Pazara. Takvu ocenu daće i svi koji su na direktan ili indirektan način povezani sa klubom koji nije tajio uoči starta da je spreman da konačno juriša na titulu.

Umesto zimovanja na vrhu tabele poimenično moćna ekipa završila je jesenju sezonu tek na šestom mestu sa neubedljivim bilansom od samo pet pobeda, dva remija i četiri poraza. Takav rasplet za posledicu je doneo rastanak sa Markom Perićem, trenerom – igračem i momcima za koje se predviđalo da će gotovo sigurno doneti najvažniji trofej u vitrine kluba, koji je uvek u vrhu, a nikad na tronu našeg futsala.

Osim sa Perićem, klub se rastao i od Kocića, Kostića, Ćirke i golmana Mujovića. Zadatak da popravi što je bilo loše, a toga je bilo baš na pretek, dobio je Vladimir Jovanović, pomoćni trener seniorske reprezentacije Srbije. Prvog pomoćnika Dejana Majesa za Novi Pazar vežu najlepše uspomene, s obzirom da je s njim još kao igrač ušao u Prvu ligu. Posle deset godina opet je na mestu uspeha.

– I dalje sam u reprezentaciji, a ovog posla sam se prihvatio jer nisam želeo da imam mnogo praznog hoda. Sredinu dobro poznajem i nije mi potrebno vreme da se uklapam. U timu su još moji saigrači iz tog vremena Redžović i Sadović, istina nešto stariji, ali i iskusniji. Neću biti uz tim samo od 29. januara do 7. februara za kad je predviđeno da reprezentacija u Maroku odigra dve prijateljske utakmice sa domaćinom i Italijom. Po povratku, imaću još deset dana da finalizujemo sve što smo počeli 10. januara u Pendiku – kaže Jovanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *