Nihat Biševac ponovo gradonačelnik Novog Pazara

0

Na Prvoj sednici Skupštine Novog Pazara, Nihat Biševac, aktuelni predsednik Privremenog organa grada, ponovno je izabran za gradonačelnika. Za njegovog zamenika izabran je Vladimir Marinković.

Bisevac
Izvor: novipazar.rs

„Želim da se zahvalim svima, kako građanima Novog Pazara, tako i vama odbornicima, na poverenju koje ste nam ukazali. Trudićemo se da u postojećim okolnostima, u okruženju i situaciji, opravdamo poverenje i podršku koje smo dobili. Još jednom veliko hvala“, rekao je Nihat Biševac, nakon reizbora za gradonačelnika.

Nihat Biševac je rođen 9. januara 1964. godine u Novom Pazaru. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Prištini. Tokom svoje karijere istakao se obavljajući visoko odgovorne funkcije: radio je kao profesor u Ekonomskoj trgovinskoj školi, direktor Sportskog saveza Novi Pazar i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje. Zvanje najuspešnijeg sportiste Novog Pazara poneo je 1989. godine. Funkciju gradonačelnika obavljao je u dva mandata od 2016.godine.

Članovi Gradskog veća grada Novog Pazara u predstojećem mandatu su: Denisa Curić, Vahidin Melajac, Albin Šabotić, Ensar Škrijelj, Aladin Zećirović, Latif Džerlek, Nikola Jolović, Tihomir Ratković i Nikola Milenković.

Njima je poverenje, tajnim glasanjem, ukazala skupštinska većina od 24 odbornika.

Na sednici Skupštine Grada Novog Pazara, potvrđeni su mandati odbornika, Maidi Baltić, Merfidu Kamešničaninu i Banetu Milosavljeviću.

Izabrani su članovi Administrativno-mandatne komisije: Senada Totić – predsednik, Nermina Šaćirović – zamenik predsednika, Merfid Kamešničanin, Semir Madžgalj i Veljko Sretković – članovi. Takođe, izabrani su i članovi Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja: Hidajet Plojović – predsednik, Džemil Divanefendić – zamenik predsednika, te Enis Zeković, Esma Ljajić i Predrag Mutavdžić kao članovi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *