Nihat Biševac obišao sa saradnicima radove na korićenju reke Jošanice

0

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, obišao je sa saradnicima radove na korićenju reke Jošanice. Uporedo s tim, mehanizacija je aktivna i na korićenju reke Trnavice.

“Očekujemo rješavanje eksproprijacije nekoliko parcela oko reke Raške. Možemo, što se Jošanice tiče, biti zadovoljni dinamikom, iako se u realizaciji radova javljaju i pojedini izazovi. Takve se situacije, zahvaljujući odgovornosti i iskustvu timova, rešavaju u toku radova, na terenu. Korito na Jošanici dobija obrise i izvođač je zadovoljan,” izjavio je gradonačelnik Biševac.

Nihat Biševac obišao radove

On je podsjetio da je korićenje reka, uz izgradnju Kliničko-bolničkog centra, jedan od finansijski najznačajnijih projekata na ovim prostorima.

“Klinički centar je projekat vrijedan 70 miliona, a korićenje reka investicija od 25 miliona eura. Ne treba podsjećati da korićenjem rijeka osiguravamo bezbjednost građana koji žive uz rječne tokove, kao i bezbjednost njihove imovine,” poručio je Biševac.

Prema rečima šefa gradilišta, Murata Hasanovića, na Jošanici je u toku betoniranje zidova, nakon čega sledi ugradnja kamena u beton. Vremenski uslovi i prevelike vrućine predstavljaju određene poteškoće, ali radovi teku po planu.

Posao korićenja preko sedam kilometara obala Raške, Jošanice i Trnavice, koji zajednički realizuju Vlada Srbije i Grad  Novi Pazar sredstvima Svetske banke, poveren je konzorcijumu koji čine “Milenijum tim,” “Jadran” i “HSV.” Ovom investicijom biće rešen višedecenijski problem izlivanja reka u  Novom Pazaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *