Na pojedinim deonicama puteva ima raskvašenog snega, potreban oprez u vožnji!

0

Na deonicama puteva jedan B-40 Vladičin Han – Surdulica – državna granica sa Bugarskom i dva A-231 Vlasinsko Jezero – granica sa Bugarskom kolovoz je vlažan, snega ima do pet centimetara, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Užica i Vranja.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

 JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da budu maksimalno oprezni u vožnji. Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima: dva A-210 Jošanička Banja – Kopaonik dva A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica dva A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana dva A-198 Odvraćenica – Preko Brdo dva B-409 Kumanica – Gleđica dva A-210 Kopaonik – Rudnica dva A-211 Kopaonik – Jaram i dva A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica.

Izvor: Politika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *