KUD “Mladih” za Nedeljka Komatinu iz Novog Pazara

0

Nedeljko Komatina iz Novog Pazara zbog teške i retke bolesti kancera krvnih zrnaca nalazi se na lečenju u Londonu. Tamošnji lekari bore se za njegov život. Lečenje je jako skupo, a pritom su i dodatni troškovi veliki. KUD “Mladih” je odlučio da organizuje humanitarni koncert koji će biti održan u subotu, 20. januara od 18:30 u Koncertnoj dvorani Doma kulture. Novac od prodatih karata i prikupljen u kutiji koja će biti na veče koncerta postavljena u foajeu Kulturnog centra usmeriće za Nedeljkovo lečenje.

Pre desetak dana Kulturno-umetničko društvo  “RAS” organizovalo je koncert povodom 20 godina rada i postojanja koji je bio humanitarnog karaktera gde su sav novac dali porodici Nedeljka Komatine kako bi im na taj način olakšali troškove. Nakon KUD-a “RAS” , na ideju o humanitarnom koncertu za Nedeljka  došao je i KUD “Mladih”. ”Mi smo bili gosti na koncertu KUD-a  “RAS” nakon kojeg su deca iz mog KUD-a pitala da li i ona mogu da za Nedeljka organizuju humanitarni koncert. Među tom decom ima i drugara iz Nedeljkovog odeljenja.  Naravno da sam se složila i podržala njihovu ideju, i mi se evo ovih dana, iako je raspust, okupljamo i pripremamo za koncert”, kazala je predsednica KUD “Mladih”, Emina Brunčević.

Ovo je još jedan dokaz da su Novopazarci zaista veliki humanisti. To su ljudi velikog srca koji su se ovakvim i sličnim humanitarnim akcijama odazivali uvek bez obzira kome i za šta je pomoć bila potrebna. To je ono po čemu smo nadaleko poznati, pa će sigurno tako biti i ovog puta. Dakle, subota, 20. januar, Koncertna dvorana Doma kulture, humanitarni koncert KUD-a “Mladih” za Nedeljka Komatinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *