Hena Bajramlić iz Novog Pazara pobjednica LG likovnog konkursa za osnovce

0

Kompanija LG Electronics proglasila je pobjednike velikog likovnog konkursa “Život je lijep kada brinemo o planeti”, koji je u saradnji s Ministarstvom prosvjete raspisala s ciljem podizanja ekološke svijesti kod djece.
Stručni žiri je među više od 1.400 pristiglih radova osnovaca iz cijele Srbije izabrao po tri najbolja u dvije kategorije – od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda. Pobjednički crteži, akvareli i kolaži izloženi su u Beogradu, a njihovi autori nagrađeni LG Artcool klima uređajima i LG XBOOM zvučnicima.

Specijalne nagrade dobili su i pobjednici iz OŠ “Kralj Petar II Karađorđević” u Beogradu i OŠ “Vuk Karadžić” iz Novog Pazara.

U mlađoj kategoriji trijumfovala je Mia Borozan iz Beograda, ispred Save Temkina iz Beograda i Vasila Donevskog iz Novog Sada. Kod starijih osnovaca najbolji rad je Hene Bajramlić iz Novog Pazara, druga je Nikolina Selenić iz Lajkovca, a treća Sara Stanković iz Majura.

“Zahvaljujemo svim učesnicima na izuzetnim radovima koji pokazuju da djeca razumiju značaj očuvanja prirode i žele čistiju planetu. Upravo ona su ključ za njenu bolju budućnost, stoga je važno da od malih nogu usvajaju principe ekološke odgovornosti”, izjavio je Branislav Jordanov iz LG-a.

Pobjednički radovi biće predstavljeni i na LG Artcool Gallery klima uređajima, čime će dodatno doprinijeti podizanju ekološke svijesti kod šire javnosti. LG nastavlja sa sličnim akcijama za zaštitu životne sredine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *