FK Novi Pazar savladao češki Jablonec sa 2:1!

0

Novi Pazar je ostvario i drugu pobedu u Antaliji. U kvalitetnoj fudbalskoj predstavi plavi su savladali člana elitne češke divizije, ekipu Jabloneca sa 2:1.

Plavi su poveli u ranoj fazi meča. Krenulo je od golmana Nikole Mirkovića, koji je izbacio Stefana Dimića. Usledila je asistencija za Sejdubu Sumu, da bi Gvinejac lucidnim driblinzima otvorio put ka Janu Hanušu. Egzekucija je bila lakši deo posla – 1:0. Drugi gol Sume na ovim pripremama.

Usledile su šansa Sume i šut Nikole Karaklajića, a Jablonec je uzvratio sa nekoliko organizovanih napada, bez krajnje opasnosti za Pazarce sve do kornera u 43. minutu. Aleks Alege je sa prve stative savladao Mirkovića – 1:1.

Drugo poluvreme počelo je prečkom Brunčevića, koji je tukao glavom nakon kornera Sume.

Pobedu našem timu doneo je Marko Šćepović drugim golom na pripremama. Napadač je šutem pod prečku krunisao lepu akciju Brunčevića i brzonogog asistenta Kneževića – 2:1.

Da nije signaliziran ofsajd, do kraja bi se upisao i Nikola Srećković, posle najbolje akcije na utakmici. Krenulo je od Šćepovića, a onda su uzdahe prisutnih izmamili oporavljeni Adem Ljajić i nesuđeni strelac Srećković.

Poslednji test Novi Pazar će imati u sredu protiv Surhon Termeza iz Uzbekistana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *