Emina Mujezinović treći put šampionka Srbije u bacanju kugle

0

Učenica Osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Brodareva, Emina Mujezinović, okitila se zlatnim odličjem na Republičkom takmičenju u atletici u disciplini bacanje kugle. Ovo je treći put da Emina, koja je i državna rekorderka u bacanju kugle u konkurenciji starijih pionirki, ponese titulu najbolje bacačice kugle u Srbiji u osnovnim školama.

Raskošni talent za sport, koji je naslijedila od svog ujaka, reprezentativca Srbije u bacanju kugle Armina Sinačevića i brata Kema, Emina Mujezinović pokazuje već godinama, postižući izvanredne rezultate u bacanju kugle kako na školskim, tako i na klupskim nivoima takmičenja. Svoju dominaciju u ovoj disciplini potvrdila je i ove godine na republičkom takmičenju u Novom Sadu, gdje je svojoj školi treći put donijela zlatnu medalju.

Utisci iz Novog Sada

Konkurencija nije bila loša. Imalo nas je 15 takmičarki, ali sam ja uspjela na jedan laganiji način da ih pobijedim, mnogo lakše nego što sam očekivala – prenosi nam utiske iz Novog Sada prvakinja države u bacanju kugle Emina Mujezinović.

 

Emina se atletikom bavi tri godine. Trenira u Atletskom klubu „Polet“, gdje već duže vrijeme postiže vrhunske rezultate u konkurenciji starijih pionirki. Osvajačica je brojnih medalja na prvenstvima i kupovima Srbije. Kao kruna napornog rada polovinom maja stigla je i nagrada u vidu novog ličnog, ali i državnog rekorda koji je ova djevojčica oborila nakon deceniju i po.

 

Taj rekord je bio star 15 godina i ja sam ga oborila bacivši kuglu na daljinu od 14,63 metara. Time sam ostvarila normu za Evropsko prvenstvo za mlađe juniorke. Ove godine neću ići na Evropsko prvenstvo pošto sam normu ostvarila kao starija pionirka. Čekamo sljedeće evropsko prvenstvo da bismo ostvarili što bolji rezultat, a ja se nadam da će biti i medalja – optimista je Emina.

Veličanstven doček

Kako bi se odužili za to što svoju školu predstavljaju u najboljem svjetlu, zaposleni i đaci su Emini i njenom nastavniku Dževadu Rizviću priredili veličanstven doček iz Novog Sada.

Super je izgledalo. Kada smo došli, baš su nas lijepo dočekali. Zahvalila bih se direktoru škole Amelu Kurbegoviću na onako divnom dočeku i svima onima koji su došli. Stvarno sam bila iznenađena. Bilo je prelijepo. Hvala im svima – ne skrivajući oduševljenje priča Emina.

Prošle godine, zbog dešavanja u Ribnikaru, nismo uspjeli da je dočekamo kako dolikuje. Ove godine smo se potrudili da to uradimo. Ipak je ona neko ko je predstavljao školu i za nas se čulo ne samo u Beogradu, već i na državnom nivou – kaže direktor Osnovne škole „Svetozar Marković“ Amel Kurbegović.

Oproštaj od osnovne škole

Osvajanjem prvog mjesta na Državnom takmičenju Emina se na najljepši mogući način oprostila od svoje osnovne škole, koja ju je na završnoj priredbi nagradila i Dositejevom nagradom.

Planovi za budućnost

Planovi ove skromne, ali nadasve talentirane djevojčice vezani su za atletiku.

Ostajem u Prijepolju. Tu ću da upišem i srednju školu. Naravno, tu ću nastaviti da se bavim atletikom, pošto mi je tu i Atletski klub „Polet“. Tu ću sa trenerom što više da vježbam kako bih stigla do što više zlatnih medalja – završava trostruka šampionka u bacanju kugle.

Ne sumnjamo da će, koju god srednju školu bude izabrala, nastaviti da je sa ponosom predstavlja kao i do sada. A napornim radom i trudom i uz malo sportske sreće, vjerujemo da će Emina vrlo brzo postizati vrhunske rezultate i na svjetskom nivou.

 

Izvor: https://www.sandzakdanas.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *