Đedović Handanović: Obnova sistema daljinskog grejanja – ključ za čistiji vazduh i održivu budućnost Novog Pazara

1
Đedović Handanović: Obnova sistema daljinskog grejanja – ključ za čistiji vazduh i održivu budućnost Novog Pazara

U odlučnom koraku ka stvaranju čistije okoline i unapređenju životne sredine u Novom Pazaru, ministarka rudarstva i energetike, Dubravka Đedović, zajedno s ministrom omladine i sporta, Huseinom Memićem, najavila je potpuno izbacivanje uglja iz sistema daljinskog grejanja.

“Jako nam je bitno da pomognemo gradu u Novom Pazaru da izbacimo ugalj iz sistema daljinskog grejanja. To je pre svega bitno za čisti vazduh, ali i za održiviju životnu sredinu te manju potrošnju električne energije i niže račune. Projektom unapređenja sistema daljinskog grejanja, koji će obuhvatiti gradove širom Srbije, fokusiraćemo se na Novi Pazar i kotlarnicu u naselju Lug. Radovi će započeti naredne godine i biti završeni pre početka sledeće grejne sezone kako bismo omogućili čistije snabdevanje svim građanima ovog područja,” izjavila je ministarka Đedović Handanović.

Ovaj ambiciozni projekat, čija je vrednost 880.000 evra, predstavlja ključni korak ka potpunoj eliminaciji upotrebe uglja u sistemu daljinskog grejanja. Ministarka se raduje što će kroz ovakve inicijative tokom naredne godine pomoći Novom Pazaru da potpuno pređe na čiste izvore energije, što će biti od izuzetne važnosti za sve njegove stanovnike.


“Zahvaljujem gradu Novom Pazaru na podršci ovom projektu, kao i građanima na njihovom angažmanu. Nastavićemo da radimo u njihovom interesu kako bismo doprineli stvaranju zdravijeg okruženja za sve,” – dodala je ministarka Đedović Handanović.

“Kao Ministarstvo omladine i sporta, podržavamo ove inicijative koje imaju direktnu korist za našu zajednicu. Čist vazduh je osnovno pravo svakog stanovnika, a s ovim projektom pružamo podršku tome”, rekao je ministar Memić.

Njihova podrška i posvećenost projektu unapređenja sistema daljinskog grejanja predstavljaju ključne korake ka održivijem okruženju, smanjenju zagađenja i unapređenju kvaliteta života građana Novog Pazara.


“Srećno moji Lužani!” poručio je ministar Memić, iskazujući podršku stanovnicima ovog dela Novog Pazara u procesu transformacije ka čistijem i zdravijem okruženju.

Ova inicijativa Ministarstva rudarstva i energetike ne samo da obećava čistiji vazduh za građane Novog Pazara već i postavlja temelje za održivu budućnost, istovremeno pružajući podršku energetskoj efikasnosti i smanjenju troškova za građane. Očekuje se da će ova ulaganja imati dugoročne pozitivne efekte na kvalitet života i okoline u ovom regionu.

1 thought on “Đedović Handanović: Obnova sistema daljinskog grejanja – ključ za čistiji vazduh i održivu budućnost Novog Pazara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *