Biševac postavio troje pomoćnika, ostali “na čekanju”

2

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac postavio je krajem prošle nedelje troje pomoćnika, dok su dve pozicije još uvek upražnjene

Biševac je za najbiže saradnike izabrao master ekonomistu Salbina Karišika koji će biti zadužen da mu pomaže u oblastima privrede i finansija i pravnika Marka Slavkovića čija će zaduženja biti unapređenje rada javnih službi, gradskih uprava, javnih preduzeća i ustanova.

Karišik je radio u Odeljenju za budžet i finansije u Gradskoj upravi, čiji je bio i rukovodilac, dok je ranije bio zaposlen u filijalama nekoliko banaka u Novom Pazaru.

Slavković je od 2015. bio na čelu Odeljenja za opštu upravu, a ranije je u sistemu lokalne samouprave radio na poslovima besplatne pravne pomoći i Gradskom javnom pravobranilaštvu.

Njih dvojica su pomoćnici gradonačelnika bili od februaru prošle godine kada je, postupajući po nalogu Upravnog inspektorata Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Biševac smenio Nihada Hasanovića i Dejana Kulundžića, jer je utvrđeno da ih je nezakonito postavio za pomoćnike.

Novo lice u Kabinetu gradonačelnika biće Milica Mančić koja će Biševcu pomagati u oblastima unapređenja energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Mančić je pravnica, a ranije je bila članica Gradskog veća zadužena za društvene delatnosti, razvoj informatičkog društva i ekologiju.

Prema Statutu, Biševac može imati petoro pomoćnika, a prema nezvaničnim informacijama, upražnjena mesta treba da pripadnu kadrovima Sandžačke demokratske partije (SDP).

Izvor: Radiostoplus

2 thoughts on “Biševac postavio troje pomoćnika, ostali “na čekanju”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *