Berane: Petočlana porodica iz Novog Pazara spasena iz vozila zaglavljenog u snegu

0

BERANE – Pripadnici beranske Službe zaštite i spašavanja izvukli su danas iz snega zaglavljeno vozilo u kojem se nalazila petočlana porodica Hodžić iz Novog Pazara muž, trudna supruga, dvoje maloletne dece i starija žena.


“Zbog loših uslova na zaobilaznom putu od tunela na Jelovici ka Kolašinu, u mestu Raskrsnica – Vranjak, vozilo se zaglavilo u snegu, a mi smo odmah po dojavi u 14.50 časova otišli na teren koji pripada teritoriji opština Andrijevica i Kolašin”, rekao je načelnik Službe zaštite i spasavanja Mikica Korać za portal “Berane online”.

– Zbog loših uslova na zaobilaznom putu od tunela na Jelovici ka Kolašinu, u mestu Raskrsnica – Vranjak, vozilo se zaglavilo u snegu, a mi smo odmah po dojavi u 14.50 sati otišli na teren koji pripada teritoriji opština Andrijevica i Kolašin. U akciji je učestvovalo pet pripadnika službe sa dva vozila, niko nije povređen – kaže načelnik Službe zaštite i spasavanja Milosav Mikica Korać.
On je saopštio da će se spasioci vratiti na planinu kako bi izvukli kola sa kolašinske strane i porodicu prevezli do skijališta na Bjelasici gde će ih sačekati njihovi najbliži.

Hodžići su danas dovezeni u prostorije Službe u Beranama gde su im obezbeđeni hrana i smeštaj.

Cela akcija spasavanja izvedena je po kiši i niskoj temperaturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *