Ambasadori islamskih zemalja tradicionalno u Novom Pazaru

1

Ova poseta postaje polako tradicionalna, svake godine u vreme Ramazana ambasadori islamskih zemalja, koji služe u Srbiji, dolaze u Novi Pazar. Oni su bili na Iftaru, obroku posle dugog postačkog dana, ali su prisustvovali i jednoj promociji knjige “Orijentalno blago Srbije”, autora iz Novog Pazara, Mensura Zukorlića.

Na tom događaju govorio je i ambasador Palestine:

“Građanima Novog Pazara bih uputio veliko hvala, pošto podržavaju palestinski narod i materijalno i u skupu izvoda, oni podržavaju palestinski narod, to im ja u ime palestinskog naroda i u ime naše ambasade zahvaljujem”, rekao je Muhamed Al Namur, ambasador Palestine u Srbiji.

“Želim da kažem najpre da sam u Srbiju došla pre manje od šest meseci, tako da sam na neki način nova ovde. Želim da vam zahvalim na gostoprimstvu i toplom prijemu. Dolazak u Novi Pazar i prva poseta u ovom gradu za mene je neverovatno iskustvo, jer ovde osećam isti taj ramazanski ambijent kakav je u mojoj i drugim arapskim zemljama. Takođe izuzetno važno je gostoprimstvo ovog naroda jer mi smo isti”, rekla je Imen Lažili Amari, ambasadorka Tunisa u Srbiji.

“Dolazak u Novi Pazar tokom meseca Ramazana zaista je postao tradicija, ali mi u vaš grad dolazimo i tokom čitave godine. Kako ste i rekli, ljudi su ovde izuzetno srdačni i gostoprimljivi i ovo je grad u kojem zaista osećamo Ramazan. U kojem je duh Ramazana izuzetno izražen i apsolutno je poput atmosfere koja vlada i u mojoj zemlji. Ramazan je mesec duhovnosti, ali i zajedništva i dobro je da smo zajedno, da imamo zajedničke iftare i da učestvujemo u svemu ovom”, rekao je Mohamed Amin Belhaž, ambasador Kraljevine Maroko.

Izvor: B92

1 thought on “Ambasadori islamskih zemalja tradicionalno u Novom Pazaru

  1. This website is an absolute gem! The content is incredibly well-researched, engaging, and valuable. I particularly enjoyed the [specific section] which provided unique insights I haven’t found elsewhere. Keep up the amazing work!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *