Al-Qasam objavio snimke sukoba s izraelskim snagama zapadno od Ereza

0

Snimci izlaska boraca Al-Qassama iz jednog tunela i njihovog napredovanja prema izraelskim snagama.

Brigade Al-Qassam, vojno krilo Islamskog pokreta otpora (Hamas), objavile su u utorak video snimak koji prikazuje scene sukoba između boraca Al-Qassama i izraelskih okupatorskih snaga stacioniranih zapadno od Ereza. Borbe su vođene mitraljezima i protivtenkovskim oružjem prošle nedjelje.

Video sadrži i snimke napravljene dronom, koje prikazuju da su primijećene izraelske snage stacionirane zapadno od Ereza. Zatim slijede snimci izlaska boraca Al-Qassama iz jednog tunela i njihovog napredovanja prema tim snagama. Borci Al-Qassama zatim otvaraju vatru na izraelske snage, koje počinju odgovarati paljbom.

Na snimku se također vidi da je vatra planula na vojnim vozilima gađanim tokom sukoba.

Brigade Al-Qassam objavile su u nedjelju da su “njeni borci izveli operaciju i upali iza linija na kojima je stacionirana” izraelska okupatorska vojska u blizini prijelaza Beit Hanoun (Erez). Također su naveli da su to područje bombardirali minobacačkim granatama i raketama.

Okupatorska vojska je, s druge strane, saopštila da je ubila jedan broj militanata i ranila veliki broj drugih, dodajući kako je uspjela spriječiti njihovo infiltriranje u područje Ereza nakon što su izašli iz otvora tunela u Gazi.

AL JAZEERA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *